Γαλατάς

  • 0

Γαλατάς

Ο Γαλατάς είναι μια παραθαλάσσια κωμόπολη στην βορειοανατολική Πελοπόννησο με πληθυσμό 2.592 κατοίκους. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Πόρο, από τον οποίο χωρίζεται από έναν στενό πορθμό. Από τον Γαλατά εκτελούνται τακτικά δρομολόγια πλοίων για τον Πόρο Ανήκει διοικητικά στην περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Τροιζηνίας, που αποτελεί την έδρα του.

Ο Γαλατάς υπήρχε σαν οικισμός από τα τέλη του 19ου αιώνα. Ωστόσο άρχισε να αναπτύσσεται μετά το 1920 όπου κατέβηκαν στην περιοχή πολλοί Αρκάδες, οι οποίοι πουλούσαν γάλα στους ντόπιους, εξού και η ονομασία του Γαλατά

Ο Γαλατάς διατηρεί ακόμη το παραδοσιακό του χρώμα και προσφέρεται για κάθε είδους τουρισμό. Για τους λάτρεις της παράδοσης οργανώνονται εκδηλώσεις με ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον. Στα ταβερνάκια της πόλης θα απολαύσετε παραδοσιακές γεύσεις, με μεράκι, αγνά υλικά και σε οικονομικές τιμές.
Προσφέρεται επίσης και για θρησκευτικό τουρισμό, καθώς πολλά είναι τα μοναστήρια της περιοχής και οι ναοί της βυζαντινής περιόδου. Προσφέρει διακοπές σε ανήσυχους τουρίστες, καθώς υπάρχει δυνατότητα για ποικίλα θαλάσσια σπορ, ποδηλασία, ορειβασία, πεζοπορία, spa. Παραπονεμένοι δε θα είναι ούτε οι αρχαιολάτρες, καθώς η περιοχή είναι ολόκληρη ένα αρχαιολογικό μουσείο.


Leave a Reply