Λεμονοδάσος

  • 0

Λεμονοδάσος

Το Λεμονοδάσος  μια από τις ωραιότερες περιοχές στην Ελλάδα και έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Λεμονοδάσος είναι μια μεγάλη περιοχή γεμάτη από λεμονιές με πολλά νερά και νερόμυλους. Η φυσική ομορφιά αυτής της κατάφυτης περιοχής είναι μοναδική. Μπορείτε να περπατήσετε στα ωραία μονοπάτια μέσα στο Λεμονοδάσος και να θαυμάσετε μοναδικές ομορφιές, πλούσια βλάστηση, ποταμάκια αλλά και ζωάκια κάθε είδους που ζούν εκεί.

Το Λεμονοδάσος καταλήγει στην Πλάκα και στις Αλυκές. Πρόκειτα για αμμουδερές παραλίες, με αβαθή νερά, που έχουν μπροστά τους το νησάκι Μπούρτζι. Η παραλλίες είναι πανέμορφες και η θέα είναι εκπληκτική.

Το Λεμονοδάσος  είναι μια μεγάλη περιοχή γεμάτη από λεμονιές με πολλά νερά και νερόμυλους. Από ψηλά η θέα που παρουσιάζει το Λεμονοδάσος είναι πανοραμική. Είναι ένα δάσος, πάνω απο 30.000 λεμονιές και πορτοκαλιές με διάσπαρτες ταβερνούλες. Καταπράσινες λεμονιές και πορτοκαλιές μοσχομυρίζουν και αποτελούν ιδανικό τόπο για ρομαντικούς περίπατους.

Ψηλά στην  κορυφή υπήρχε ένας νερόμυλος που δούλευε με καταρράκτη. Το νερό στην αρχή προερχόταν   από  φυσικές πηγές, μετά από γεώτρηση. Το Λεμονοδάσος αυτό και τον  καταρράκτη, τις δεκαετίες 60-70,  επισκέπτονταν  οι τουρίστες με γαϊδουράκια, που νοίκιαζαν από την Πλάκα. Καταπράσινες οι λεμονιές τον Αύγουστο, πρασινοκίτρινες όταν ήταν φορτωμένες με τους καρπούς τους,  και  γεμάτες άνθη την άνοιξη, μοσχομύριζαν κι αποτελούσαν ιδανικό τόπο για ρομαντικούς περιπάτους….

Τα  νερά στο Λεμονοδάσος ήταν τόσα πολλά  που   έχουν δημιουργήσει τεράστιους πωρόλιθους πολλών ετών. Μέσα στο Λεμονοδάσος, παλιότερα, κάθε 100 μέτρα συναντούσες και μια πηγή.

Τέλος, στην  Πλάκα, την παραλία του Λεμονοδάσου, γινόταν από πολύ παλιά, το μεγάλο πανηγύρι της Παναγίας της Ελεούσας ( 3-4/6 ) πολύ πιο μεγάλο και εντυπωσιακό, απο ότι σήμερα,  με πολλές ορχήστρες – κλαρίνα – και τραγουδιστές, σουβλιστά αρνιά και ξεφάντωμα δυο μέρες.


Leave a Reply